• HR Premium Parts is de online vakhandel voor de installateur.
    Wij zijn gespecialiseerd in revisie onderdelen voor
    Verwarming - WTW - Ventilatie - Solar

CV-ketel recycling

Wij vinden dat het leven van een cv-ketel zolang gerekt moet worden als dat zinvol en mogelijk is. Goed en regelmatig onderhoud door een bekwaam installateur is een eerste vereiste en daarnaast kunnen eventuele defecte onderdelen worden vervangen door gereviseerde cv-ketel onderdelen. Vroeg of laat zal een cv-ketel echter een keer moeten worden vervangen door een nieuw verwarmingssysteem.

Wat doe je dan met de oude cv-ketel? Juist, recyclen. Maar dan wel door een gecertificeerd bedrijf, want een Weeelabex / cenelec-gecertificeerd bedrijf zorgt dat de cv-ketel volgens de daarvoor geldende milieu eisen wordt gedemonteerd en dat de vrijkomende materialen weer naar verwerkers gaan die op hun beurt gecertificeerd zijn. Alle materialen komen dus goed terecht en worden zo optimaal mogelijk ingezet voor hergebruik. 

Deze manier van werken noemen wij al jaren duurzaam demonteren.

Samenwerking met Refurn BV

Om dit duurzaam demonteren optimaal in de praktijk te brengen werken wij samen met Refurn BV in Apeldoorn. Refurn werkt vanuit de locatie van het Nederlands E-waste centrum in Apeldoorn.

Heeft u als installateur regelmatig cv-ketels beschikbaar voor recycling dan kunt u contact opnemen met Refurn via de contactpagina op hun website of stuur een mail naar info@refurnbv.nl

  • Refurn biedt een eerlijke prijs voor uw afgedankte cv-ketel, demonteert deze op verantwoorde wijze en garandeert bovendien dat de cv-ketel of onderdelen daarvan niet in het grijze circuit terecht komen.
  • Refurn zamelt oude cv-ketels, onderdelen en EPS (piepschuim) in en reviseert bruikbare onderdelen.
  • Het is de missie van Refurn om zowel de inzameling als het verwerken van deze materialenstroom op een duurzaam en maatschappelijk verantwoorde manier uit te voeren.
  • Refurn biedt mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt juist meer kansen door hen weer op te nemen in een regulier werkproces.
  • Refurn is gevestigd op het Nederlands e-waste centrum in Apeldoorn en is Weeelabex gecertificeerd.
  • Het Weeelabex certificaat is een Europese kwaliteitsstandaard voor het verwerken van e-waste. Het stelt milieu- en Arbo eisen aan het verwerken van oude cv-ketels en garandeert daarmee dat het duurzaam demonteren optimaal wordt uitgevoerd.

WIJ (REFURN EN HR PREMIUM PARTS) KOPEN GEEN DEFECTE CV-KETELS VAN PARTICULIEREN

LET OP! Het is sinds 1 juli 2015 wettelijk verplicht om Weeelabex / Senelec gecertificeerd te zijn om oude cv-ketels en andere installatiesystemen te mogen demonteren. Er zijn veel bedrijven die claimen gecertificeerd te zijn of zeggen dat ze volgens de Weeelabex regels werken. Via deze link kunt u zien welke bedrijven in Nederland daadwerkelijk gecertificeerd zijn. U vindt Refurn in de linker kolom onder file code 22-0033.