• HR Premium Parts is de online vakhandel voor de installateur.
    Wij zijn gespecialiseerd in revisie onderdelen voor
    Verwarming - WTW - Ventilatie - Solar

"Het was even schrikken in mijn eerste maanden"

27 juni 2023

Dat was op een aantal terreinen best schrikken. Installateurs kiezen massaal voor nieuwe omvormers, terwijl gereviseerde net zo goed zijn en veel beter voor het milieu, ik schrok van die houding. Het pand waar HR Premium Parts zat was veelte klein, bovendien erg koud en als de zon er op scheen te warm. Als het regende kon je elkaar niet meer verstaan.

Het contact tussen Marcel de Graaf en mij

Marcel de Graaf en ik kennen elkaar al langere tijd. Eerder heb ik gewerkt in de markt van de inzameling, refurbishment en verkoop van cartridges voor printers. Marcel en ik hadden contact hoe HR Premium Parts ventilatoren kon inzamelen en op nieuw kon reviseren. Later hadden wij contact over een nieuwe vorm van buisbescherming om alle soorten leidingen te beschermen tijdens transport, opslag en reparatiewerkzaamheden. Sinds januari van dit jaar hebben wij samen met Ralph Dito plannen gemaakt om HR Premium Parts verder te laten groeien in allerlei opzichten.

Wat ik aantrof in de markt van installateurs

Tijdens maken van deze groeiplannen kijk je onder andere naar de markt en naar het bedrijf.

Het is de markt voor installateurs en HR Premium Parts bedient deze markt met name voor de kleine-en middelgrote installateur. Persoonlijk contact en beschikbare revisie producten zijn belangrijk. Wat je ziet is dat omvormers, ventilatoren en printplaten uitstekend gereviseerd kunnen worden. Dat is veel beter voor het milieu.
In Nederland zijn ruim 29.000 installateurs en deze hebben het heel erg druk. Er zijn ruim 2 miljoen zonne-installaties en na gemiddeld 10 jaar raakt een omvormer defect. Garantie op zonnepanelen is 25 jaar, maar op een omvormer meestal maar 5 jaar. Dat soort cijfers is dus wel even schrikken

Dan het bedrijf. De website van HR Premium Parts is goed, dus dat maakte mij blij. In maart en april had je nog koude momenten, pfff ik zat met de jas aan op kantoor. Nou ja, kantoor... Een fikse regenbui en je kon elkaar niet meer verstaan. Gelukkig zijn wij in mei 2023 verhuisd naar de Oude Rijksstraatweg 59 in Twello. Er was nog geen algemeen telefoonnummer, wij gebruikten de mobiel van Marcel. Er was geen ERP systeem en alle kennis zat in het hoofd van Marcel. Hoe leer ik nu wat een Omnik 4k-TL is of een Stork Zehnder Ventilator? Tja al met al best even schrikken.

De afgelopen maanden verhuizen en hergebruiken

De afgelopen maanden hebben wij benut om een nieuw telefoonnummer (0571-228088) en nieuwe kantoorautomatisering aan te schaffen. Wij hebben alles ingepakt, stellingen afgebouwd, verhuisd en opgebouwd en ruim 900 verschillende soorten artikelen weer op de juiste plek gezet. Dus alle stellingen, meubilair en materiaal opnieuw gebruikt. Wij hadden niet genoeg bureaus. Gelukkig waren GeertJan Hoogeslag en Ans van Amerongen zo aardig om ons gebruikte kantoormeubilair te geven. Super dank en dat past zo mooi in onze duurzaamheidsgedachte! De keuze gemaakt voor een nieuw ERP-softwarepakket. Ik heb kennis gemaakt met een aantal klanten, leveranciers en de producten. We hebben ook naast mijzelf ons team kunnen uitbreiden.

Soms schrik je wel van alles wat er op je afkomt, maar gelukkig is daar Marcel.

Wat gaan we verder doen

De komende maanden zullen wij nog meer artikelen, we liepen wat achter, aan de site toevoegen. Na de verhuizing staat en hangt nog niet alles, dus dat gaan we ook afmaken. De online vindbaarheid vergroten. De implementatie van het ERP pakket voorbereiden. Hopelijk gaat onze eerste stage kandidaat beginnen.

De zomer

Voor de zomer is het druk in de installatie wereld, wij zijn er klaar voor. Daarna hebben wij de bouwvak. De een gaat op vakantie, ik werk door. De implementatie verder afmaken. En op de vele terreinen de puntjes op de i zetten. Dus voldoende te doen.

Vind je het leuk om langs te komen, in de zomer is er voldoende tijd en gelegenheid. Bel wel even van voren 0571 – 22 80 88.

Gerhard van Klaveren