• HR Premium Parts is de online vakhandel voor de installateur.
    Wij zijn gespecialiseerd in revisie onderdelen voor
    Verwarming - WTW - Ventilatie - Solar

HR Recycling was de basis van HR Premium Parts.

Waarom afdanken?

De reden om HR Recycling op te richten was de constatering dat er heel veel cv-ketels ten onrechte werden afgedankt. De reden? Een defect onderdeel dat te duur werd geacht om nog te vervangen. "Die ketel is het niet meer waard om nog zoveel geld in te investeren", kreeg de eigenaar vaak te horen en ging daar dan in mee. Dus vanwege één defect onderdeel werd (en wordt) de hele cv-ketel van soms nog geen 10 jaar oud afgedankt.

Dat kan anders

"Dat kan anders" was onze stellige overtuiging. Hoe? Dat wisten we nog niet. We zijn gestart met een analyse van de afgedankte ketels en kwamen al snel tot de conclusie dat een gereviseerde cv-ketel niet haalbaar zou zijn, maar het reviseren van een aantal duurdere onderdelen van de cv-ketel was wel een optie. Wat volgde was een zoektocht hoe dit vorm kon krijgen. We zijn gestart met het handmatig demonteren van de afgedankte cv-ketels. Dat deden we met mensen voor wie regulier werk geen vanzelfsprekendheid is. Het resultaat was dat we de dure onderdelen (branderautomaten en ventilatoren) in goede staat uit de ketel konden halen en deze waren daarmee geschikt om te kunnen reviseren.

De rest van de cv-ketel werd volledig handmatig gedemonteerd, zodat we schone reststromen overhielden. Op deze manier blijft er een zo hoog mogelijke waarde over.

Inmiddels waren we gestart met HR Premium Parts, het merk waaronder we de gereviseerde onderdelen verkopen. Per 1 januari 2016 worden deze onderdelen ook via de webshop verkocht.

Weeelabex

In februari 2014 werd de Regeling Afgedankte Elektriche en Elektronische Apparatuur (AEEA) van kracht, ook bekend onder de noemer Weeelabex. Hier vindt u meer informatie over de voorwaarden waaraan een verwerker van AEEA moet voldoen. Als u de moeite neemt om alles door te nemen zult u zien dat dat heel veel regels zijn. Kort en goed, te veel voor een startend bedrijf. Om die reden zijn wij dan ook gestopt met de demontage van cv-ketels.

Samenwerking

Het stoppen met de demontage betekende niet dat we niet meer in het model van demontage van afgedankte cv-ketels of het hergebruik van gereviseerde onderdelen geloven, dus zijn we vervolgens gaan samenwerken met partijen die wel gecertificeerd zijn. Wij brengen u graag met hen in contact. Zij bieden een eerlijke prijs voor uw afgedankte cv-ketel, demonteren deze op verantwoorde wijze en garanderen bovendien dat de cv-ketel of onderdelen daarvan niet in het grijze circuit terecht komen.

Wij berekenen u geen kosten voor het in contact brengen met de juiste partijen. We ontvangen hiervoor ook geen vergoeding van de betreffende partijen. Op die manier kunnen wij geheel onafhankelijk blijven werken. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.